5 TIPS OM HET VERBRUIK IN DE WINTERMAANDEN TE VERMINDEREN!

Wilt u uw energieverbruik verminderen? De winter komt eraan en als we de voorspellingen mogen geloven wordt het een strenge winter. Soms merken we thuis dat de thermostaat al boven de 20 graden staat en vergeten we hem voor het slapengaan uit te zetten. Ook in het bedrijfsleven zijn de energierekeningen vaak een grote kostenpost. Om te voorkomen dat het energieverbruik in de winter te hoog wordt, hebben we 5 tips voor je verzameld.
img-05

TIP 2: LAMP (AUTO) UIT:

De meeste commerciële gebouwen hebben TL-verlichting. Niet alle tl-lampen zijn gelijk gemaakt, dus kies voor Eco-tl-lampen. Kies je voor een Eco TL-lamp in combinatie met een timer-aansluiting of een bewegingsmelder, dan zorg je er altijd voor dat het licht niet onnodig aangaat, alleen als er iemand de kamer binnenkomt. Zo bespaart u niet alleen kosten, maar onderneemt u ook stappen om het pand te verduurzamen.
1620826381229

TIP 4: INTERNE COMMUNICATIE

Neem uw medewerkers mee in het proces van verduurzaming. Geef aan dat u bezig bent met het verduurzamen van het bedrijf energiezuiniger wilt ondernemen. Dit zorgt ervoor dat het geen verassing is als de verwarming een graad lager moet en uw personeel meedenkt in het proces. Goede communicatie richting personeel zorgt voor een transparante en energiebesparende werkplek.
thermostaat

TIP 1: DE THERMOSTAAT:

Laten we beginnen met de meest logische tip, dit is het verlagen van uw temperatuur. Dit klinkt natuurlijk als iets wat iedereen doet maar hier kan door veel huishoudens/bedrijven veel geld op worden bespaard. Normaliter schakelt de thermostaat zichzelf automatisch uit. Als de zaak goed is geïsoleerd kunt u elke dag de temperatuur een uur voor sluitingstijd al verlagen. Let op: Zelfs als de meeste of alle medewerkers thuis werken, moet je de thermostaat niet helemaal uitzetten. Zo voorkom je vochtproblemen in het gebouw.
bioenergy-being-used-on-farm-for-power

TIP 3: VERANDERING BUITEN LUCHTUREN

Klimaatverandering is belangrijk, zeker nu er zoveel gebeurd. Echter zijn deze voorzieningen een groot deel van de energiekosten. Dit zorgt ervoor dat medewerkers de volgende dag frisse lucht hebben, maar de eigenaar niet de hoofdprijs betaald. Het is daarom erg handig om de ventilatie na sluitingstijd automatisch uit te zetten.
Luchtgordijn-3

TIP 5: EEN LUCHTGORDIJN

Heeft u een winkel die altijd open is (ook in de winter)? Denk dan eens aan een luchtgordijn. Hiermee zorg je dat de warmte binnen blijft, niet verloren gaat en creëer je altijd een sfeervolle uitstraling! De reden dat het luchtgordijn zo belangrijk is, is omdat de verwarming continu wordt belast als de deur open is. Dit betekent: 1. Het is slecht voor het milieu en 2, De energierekening schiet omhoog! Zorg ervoor dat het luchtgordijn goed samenwerkt met de bestaande verwarming, dit voorkomt meer problemen 😉

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u een energieadvies op maat, heeft u een vraag over uw energiecontract, heeft u hulp nodig bij het regelen van zakelijke energie of bent u benieuwd naar onze verrassende mogelijkheden?